Jag är en väldigt BEKVÄM person, och med det menar jag att jag mer än gärna väljer byxor med resår i midjan, mjuka material i mina tröjor och platta skor! 
När det kommer till bröllopsskor så finns det ju många vägar att gå men med tanke på att det här är skor som ska användas en hel, lång dag så kanske just bekvämligheten är något som bör finnas med som aspekt? Sen är det ju faktiskt så att en del är mer än bekväma i höga klackar. Vad väljer du? Här kommer lite tips och inspiration!

- Välj skor som passar klänningen och stilen du vill ha. Bröllopsskor behöver inte vara vita. Varför inte välja rosa, blå eller beige? 

- Tänk på att det finns olika typer av klackar. Ju bredare klack desto stadigare! Vid själva porträttfotograferingen kan det ju vara så att man måste flytta sig från en plats till en annan så då kan det vara skönt med något stadigare skor, eller alternativt att man har (bekväma) extraskor med sig. 

- Gå gärna in skorna innan bröllopsdagen. Bara att knalla omkring inomhus så kommer skorna att forma sig och fötterna att vänja sig vid de nya skorna! 

- Det finns speciella skoinlägg som bör att foten inte glider runt i skorna, har du skor med öppen tå så kan det vara bra eftersom tårna annars har en förmåga att åka utanför skorna. 

Läs hela inlägget »

Idag tänkte jag att vi kunde gotta ner oss ordentligt i vackra frisyrer! Det finns nog ingen annan dag då man lägger ner så mycket tid och engagemang i sitt hår och frisyrerna brukar ju vara helt FANTASTISKA!
Jag tänkte bjuda på ett par bilder på olika frisyrer jag fotat och dessutom har jag sammanställt några tips och råd om bröllopshår som jag fått från några riktigt duktiga frisörer! 

- Boka frisör i god tid, bröllopssäsongen i Sverige är kort och de flesta duktiga frisörer blir bokade långt i förväg! 

- De flesta frisörer har konsultationer innan själva bröllopsdagen och då kan ni gå igenom dina önskemål och visa vilken typ av frisyr du drömmer om. 
 

- Visa bilder för frisören på din klänning och berätta även vilka smycken du tänker ha, har du bestämt hur brudbuketten ska se ut så är det bra om din frisör även få se den. Funder också på om du vill ha blommor i håret, om du ska ha slöja eller kanske en krona? 

- Viktigt är också att du litar på den frisör du valt, frisören har kompetensen och kommer se om ditt hår och din ansiktsform passar för de önskemål du har. Tillsammans kan ni komma fram till vad som blir allra bäst!

- Om du har tärnor på bröllopet så är det toppen om de kan göra sina frisyrer på samma salong så blir det en vacker helhet! 

Hoppas att tipsen kommer till användning och att ni inspireras av alla vackra frisyrer!

Läs hela inlägget »

Brudbuketter

Blommor är ju ofta en viktig del av bröllopsdagen och brudbuketter är så fantastiskt vackra, de flesta florister gör verkligen mästerverk när de skapar sina kreationer!

Det finns några saker som jag tycker att man kan tänka på när det gäller brudbuketten (och tärnornas buketter).
-Hitta en stil som passar brudklänningen och din egen stil, ska den vara yvig och lite busig eller mer stram och formad? 
-Tänk på att välja blommor som är "i säsong", det kan floristen hjälpa till med!
-Vilka färger har ni på resten av dekoren? Låt färgerna gå ihop med varandra
-Tänk på att du ska hålla i buketten ganska länge, om den är "för stor" kan den bli riktigt, riktigt tung. Vill du ha en stor bukett under fotograferingen så kanske du kan ha en lite mindre under själva vigseln?
-Detaljer! Gör din brudbukett extra personlig med fina detaljer som betyder något för just er! 

Här kommer några buketter med olika stil, form och färg att inspireras av! Jag själv ääälskar blommor och njuter av att få fota så vackra kreationer! 
 

Läs hela inlägget »